Dronningens Tværgade 2,
1302 København K
https://hfk.dk/smukke-koebenhavn/kulturnat/
18:00 - 23:00
Moltkes Palæ summer af liv, når de københavnske laug viser deres håndværk frem i form af sjove og udfordrende aktiviteter for hele familien. Kom forbi og; - ”Slå søm i” -”Byg en mur” og test om man kan spise en strøm-grillet-pølse? - Bank din egen fløjte, skær et hjerte i glas, prøv kræfter i chokoladens univers som konditor, og nyd en medaljekage.
Skær et hjerte af glas. Kig forbi – og vi lærer dig hvordan du kan skære i glas. Vi kan også hjælpe dig med en læreplads som glarmester eller gode råd om “glas, vinduer og døre”.
Få god information om VVS-uddannelserne og deltag i vores sjove aktiviteter, hvor du bl.a. kan prøve at banke et hjerte i kobber, lave en dommerfløjte og meget mere. Oplev også innovative løsninger med solceller integreret i et falset tag. Se og hør meget mere om, hvordan der kan pumpes vand rundt i et anlæg med strøm fra solceller.
Konditorerne viser deres håndværk frem, og på Kulturnatten byder vi på en smagsprøve af Håndværkerforeningens egen medaljekage. Du kan selv prøve kræfter i chokoladens univers med at fremstille og dekorere små chokolader med pynt på, og se om du kan gøre konditoren kunsten efter. Chokoladerne får du med hjem.
Kom forbi vores stand, og prøv kræfter med en murers håndværk, ved selv at mure. Mød lærlinge og murermestre, der fortæller om faget, uddannelsen og livet som murer. Der vil også være mulighed for, at vi kan hjælpe dig med en læreplads som murer.
Tømrerlauget er et af Danmarks ældst eksisterende laug. Kom ind og mød oldermanden og hør om laugets opgaver i dag. Hos Københavns Tømrerlaug kan man selvfølgelig også udfordre sig selv eller sine forældre i den klassiske konkurrence: Slå Søm i.
Der er en skrædder til stede – lær at brug "nål og tråd”. Hvis du også synes det er udfordrende at udføre helt basale syopgaver, kan du nu lære at sy en knap i og lægge bukser op. For børnene er der desuden en sjov mulighed for at "slå en knap". Oplev unika håndværk, når Laugenes Opvisning viser deres kreationer frem forud for showet.
Bliv lidt klogere på uddannelser inden for metalindustrien og lav din egen bålpande på en metalpresser – det tager kun et øjeblik, og du får panden med hjem.
Få et blik bag facaden på din el-installation og se alt det der ligger gemt i dine vægge. Kig forbi og få ”røntgensyn” på din el-installation. Du kan også bare smage vores strømgrillede pølser – hvis du altså tør. Der er noget for enhver smag.
Tag dit skarpeste syn med. Se hvor hurtigt du kan finde farverne. Er du hurtig kan du vinde en præmie. Der vil også være mulighed for at prøve kræfter med gamle malerteknikker som ådring og marmorering. Kom og hør om et af Danmarks ældste håndværkslaug, som har sat farver på København igennem de sidste 402 år.
Besøg Den Gyldne Sal i Moltkes Palæ, hvor vi byder på oplevelser fra palæets eget køkken. Se det ske, mens kokke præsenterer de lækre anretninger, og bliv inspireret til dit næste event. Kl. 19.00-20.00 serveres smagsprøver fra det salte køkken. Kl. 20.30-21.30 serveres smagsprøver fra det søde køkken.
Oplev I Tråd Med Verdens smukke håndværk, når de udstiller dette års Kulturnat plakat “Øjne i natten” i Chr. X Salon på 1. sal i Moltkes Palæ. Liv Bejer Heckmann, fortæller om hvordan ITMV driver sy- og design værksteder i udsatte boligområder, og om plakatens tilblivelse. Det sker kl. 18.30-19.00 og kl. 20.00-20.30 i Chr. X Salon.
Fotoudstillingen og bogen FAGLÆRT er en hyldest af håndværksfagene. 21 beretninger fortalt gennem billeder og ord fra et lille udsnit af TECs dygtige og stolte elever, der brænder for deres fag. Gå på opdagelse i udstillingen foran Moltkes Palæ i Bredgade og Dr. Tværgade.
Palæet trækker sin historie flere hundrede år tilbage i Danmarkshistorien. Kongelige, adelige og storkøbmænd har ejet palæet og alle sat deres præg på indretninger og håndværket. Palæets primære etage, bel-etagen, har altid været til fester og repræsentation. Du vil høre om anvendelse før og nu og fornemme historiens vingesus. Tilmelding nødvendig
Mød Københavns Snedkerlaug og få en spændende samtale om godt håndværk, uddannelse og bæredygtighed i træfaget. Lav din egen tablet- eller telefonholder, selvfølgelig af danske træsorter og præget med et unikt logo. Lær om bæredygtige materialer og traditionelle snedkerteknikker, mens du selv får hænderne i træet og skaber et funktionelt design.
Oldermanden fra Københavns Murerlaug har taget sin pølsevogn med! Smag den ikoniske rejsegildepølse serveret med en Cocio.
Sådan får du din rejsegildepølse
1 Besøg vores stande og prøv kræfter med de forskellige håndværksaktiviteter
2 Når du har gennemført en aktivitet, får du en præmiekupon
3 Indløs din kupon ved pølsevognen