Bredgade 62,
1260 København K
https://www.museion.ku.dk/
18:00 - 24:00
22 kg! Så meget margarine spiste den gennemsnitlige dansker i 1936. Nok til en verdensrekord. Oplev et helt særlig foredrag med historiker og kurator Malthe K. Bjerregaard, der fortæller om det kringlede, og til tider anstrengte, forhold mellem mad og sundhed. Et foredrag som tager sit afsæt i en helt almindelig hverdags-madvare; margarinen.
22 kg! Så meget margarine spiste den gennemsnitlige dansker i 1936. Nok til en verdensrekord. Oplev et helt særlig foredrag med historiker og kurator Malthe K. Bjerregaard, der fortæller om det kringlede, og til tider anstrengte, forhold mellem mad og sundhed. Et foredrag som tager sit afsæt i en helt almindelig hverdags-madvare; margarinen.
Vidste du, at dine sanser spiller en kæmpe rolle, når du spiser? Måske er det derfor, vi ikke “bare” spiser det, der er sundt og rigtigt for vores overlevelse. Vores spiseoplevelse baserer sig nemlig ikke kun på fysiologiske faktorer, men også på et hav af sanseindtryk, der former vores madvalg. Med gastrofysiker Louise Beck Brønnum.
Hvad sker der i kroppen, når du faster? Ny forskning viser, at periodisk faste påvirker vores sundhed positivt, og nedsætter vores biologiske alder – du kan simpelthen faste dig yngre! Hør aldringsforsker Morten Scheibye-Knudsen fortælle om faste, sundhed og hvorfor vi måske ikke kun skal tænke over hvad vi spiser, men også hvornår vi spiser.
Hvad sker der i kroppen, når du faster? Ny forskning viser, at periodisk faste påvirker vores sundhed positivt, og nedsætter vores biologiske alder – du kan simpelthen faste dig yngre! Hør aldringsforsker Morten Scheibye-Knudsen fortælle om faste, sundhed og hvorfor vi måske ikke kun skal tænke over hvad vi spiser, men også hvornår vi spiser.
Kom og lyt til madglade sange med det boblende kor Copenharmony. Hør deres fortolkninger af gamle margarinereklamesange og mange andre sprøde sange om kaffe, is og alverdens lækkerier. Copenharmony er et prisvindende kor af sangglade herrer, der vil skabe en festlig afslutning på museets Kulturnat.
Broccoli, der smager af vingummi, eller ketchup, som ikke pletter på tøjet. Kom og opfind din helt egen super-madvare udstyret med farveblyanter og fri fantasi. I kan også undersøge madens farver og se, hvordan det påvirker vores appetit. Til sidst kan I tage en helt særlig selfie, hvor dig og din familie bliver transformeret til smørgul margarine.
Museets samlingsfolk har igen i år været på jagt efter spændende genstande og gode historier i museets store medicinhistoriske samling. Se et 100 år gammelt hungersnødsbrød, halslægens tavle over galt-i-halsen genstande, og en skrumpelever – alt sammen helt tæt på.
Vidste du, at blodpropper kan have mange forskellige årsager? For nogle mennesker er genetikken en faktor, mens det for andre er livsstil og kost der spiller en stor rolle. Til denne workshop undersøger vi blodpropper – vi former blodpropper i ler, mens vi hører om den nyeste forskning og lærer hvordan lægevidenskaben i dag behandler blodpropper.