Tilbage til program

628. Veterinærskolen

Frederiksberg

  • Børn 2-5
  • Børn 6-12
  • Unge over 12
  • Børnevenligt
  • Tilmelding påkrævet
  • Mulighed for køb af mad og drikke
  • English available

En aften i selskab med videnskab og dyresundhed

Veterinærskolen er uddannelsessted for alle landets dyrlæger. På Kulturnatten får du mulighed for at se noget af det skolens medarbejdere, forskere og studerende arbejder med.

Du kan bl.a. høre om parasitter, retsmedicin, produktions- og familiedyr, du kan få en mørk rundvisning i Landbohøjskolens have, høre spændende foredrag, røre ved tarme eller se flere af skolens historiske samlinger.

Kom forbi og få en hyggelig og lærerig aften.

Adresse

Grønnegårdsvej 7, 1870 Frederiksberg C
https://vetschool.ku.dk/om/

Tid

18:00 - 24:00

Arrangementstype

  • Foredrag
  • Rundvisning
  • Udstilling
  • Opdagelse på egen hånd

Område

  • Frederiksberg
Gem som favorit

Tilknyttede arrangementer

Blodtørstige flåter: Skovens mindste vampyrer

Deltag i en uhyggelig Halloween-forelæsning, hvor vi dykker ned i den skræmmende verden af flåter! Oplev deres blodtørstige vaner, de sygdomme de spreder, og hvordan du beskytter dig selv mod disse krybende skabninger. Perfekt til en frygteligt informativ aften!

  • Børnevenligt

Forkælede familiedyr eller misforståede mutanter?

Moderne familiehunde lever på mange måder en sund og sikker tilværelse; men har også en række udfordringer: De er typisk meget alene med kedsomhed eller adfærdsproblemer til følge. Mange af dem bliver syge som konsekvens af den måde, de er blevet avlet på, og mange er for fede. I foredraget vil der være fokus på problemernes årsag og forebyggelse.

  • Børnevenligt

Kom helt tæt på fisk

Mange danske fisk er pressede pga. forurening, klima og overfiskeri. På Sektionen for akvatisk patobiologi kan du se to store udendørsakvarier med lys, hvor sygdomsfri regnbueørreder svømmer rundt. Du får mulighed for at studere fiskene helt tæt på og blive klogere på det arbejde der bliver udført indenfor sundhed og velfærd i dansk akvakultur.

  • Børnevenligt

Parasitter i fisk: Er det farligt?

Fisk er fra naturens side inficeret med en række parasitter som kan inficere mennesker, hvis fisken ikke forbehandles inden den bliver spist. Kom forbi og hør om de forskellige parasitter, og lær hvordan du sikrer dig mod infektioner. Efter foredraget kan du smage hellefisk, som er en eftertragtet spisefisk med en spændende oprindelse og kultur.

  • Børnevenligt

Produktionsdyr: Et galleri for det muliges kunst

Få en rundvisning i udstillingen og hør mere om danske produktionsdyr; den øgede mælkeproduktion hos malkekvæg, hurtigtvoksende slagtesvin, reduceret antibiotikaforbrug, salmonellafri høns, samt meget andet. Få mere at vide om forskningen indenfor det danske husdyrbrug gennem tiden og fremtiden for husdyrene i CO2 neutralt og biodiverst Danmark.

Den zoologiske samling

Dørene til den zoologiske samling bliver åbnet, så du kan gå på opdagelse i det gamle undervisningslokales mange fine montrer. Samlingen går helt tilbage til 1700-tallet og indeholder et udvalg af alt fra lus og lopper til orme, blæksprutter, fisk, krokodiller, elefanter og meget mere.

  • Børnevenligt

Dissektion i anatomisalen

I skolens gamle anatomisal står de studerende klar til at fremvise friske præparater, dissekere og svare på spørgsmål. Vil du vide mere om dyrekroppens funktioner eller har du mod på at røre ved en stor hestetarm, hjernen fra en ko mm., så er det her du har muligheden.

  • Børnevenligt

En tur i tarmen

Mange kender lus og lopper. Men parasitter er langt mere, og mange gemmer sig i tarmene. Det er en hel verden i sig selv. Så kom og vær turist i verdens største tarm og lær om hvordan klamme orm og andre parasitter påvirker dyr og mennesker. Vi fortæller også om hvordan klima og rejseaktivitet øger risikoen for flere farlige parasitter i Danmark.

  • Børnevenligt

En verden af sygdomme hos dyr

Træd ind i den fascinerende verden af sygdomme hos dyr og mød de obducerende dyrlæger, som beskæftiger sig med alt fra tilstande, der frarøver os menneskets bedste venner til dyreværnssager, kødkontrol og dyremodeller for humane sygdomme. Tag samtidig et smut tilbage i tiden og se den patologiske samling, der går under navnet “Misfostersamlingen”.

  • Børnevenligt

Gode og dårlige bakterier: Hvordan styrer vi dem?

Bakterier findes overalt, i vores tarme, i miljøet og i fødevarer. Nogle bakterier gør os syge, mens andre gør stor gavn. Men hvordan holder vi styr på bakterierne, og hvad sker der når vi for eksempel behandler dem med antibiotika? Vi vil fokusere på ”gode” og ”dårlige” bakterier og vil i ”Kids lab” lade børn og voksne prøve laboratoriearbejdet.

  • Børnevenligt

Heste i skiver: Hvordan CT-skanner man en hest?

Heste bliver på alle mulige måder syge ligesom mennesker. En CT-skanning kan være en vigtig undersøgelse for at stille den korrekte diagnose. Kom og hør hvordan vi på Universitetshospitalet for Store Husdyr, CT skanner så stort et dyr, hvilke diagnoser dyrlægen kan stille, og hvordan vi får hesten rask igen.

Rundvisning: En etnobotanisk ekspedition i mørke

Kom med på en etnobotanisk rejse gennem Landbohøjskolens Have: hør hvordan planter har skabt glæde og nytte for menneskeheden. Fx skæbnetræet der får børn til at sove. Humørforstærkende urter. Ligkistetræ. Og først og størst i planteriget: verdens tykkeste træ, mest ildelugtende træ, ældste træ, og verdens nok dyreste plante og mange andre planter.

Café Væksthuset

I løbet af aftenen vil der være mulighed for lidt at varme sig på i café Væksthuset.

  • Børnevenligt

Klassisk dyrlægekunst med topmoderne maskiner

Dyrlæger har i alle tider brugt sine sanser i det daglige arbejde. Men ved hjælp af højteknologisk udstyr kan dagens dyrlæger faktisk se ind i alle dele af dyrets krop, helt uden at operere! Tag med, når dyrlæge og lektor Anna Müller viser billeder fra en rejse igennem både raske og syge kæledyr.