Godt at vide

Godt at vide om Kulturnatten

Du har læst vejrudsigten, forberedt påklædningen og nu glæder du dig til at bevæge dig ud blandt en masse glade mennesker til en aften fuld af oplevelser. Men for at være helt klædt på til at kaste dig ud i Kulturnatten eller Den Lille Kulturnat, er der en række ting, der er nyttige at vide. Vi har samlet de vigtigste informationer til dig her.

Du kan også løbende få nyt om Kulturnatten og Den Lille Kulturnat ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev. Og følge med og finde inspiration på Instagram og Facebook.


Kulturnatten – godt at vide

Kulturnat for alle

Kulturnatten er den største endagsbegivenhed i København. Den henvender sig til alle, der har lyst til at gå på opdagelse i byen og opdage dens skjulte perler og nye, spændende udvikling. Alle arrangementer er særarrangementer, som kun kan opleves på Kulturnatten.


Tid og sted

Kulturnatten finder altid sted, i uge 41, fredagen lige inden efterårsferien i København og på Frederiksberg og ligger i tidsrummet kl. 18.00 – 24.00 (enkelte arrangementer lukker dog kl. 23.00). I år er der Kulturnat fredag den 11. oktober, så du kan allerede nu sætte kryds i kalenderen og glæde dig til seks timers unikke kulturoplevelser fra omkring 250 engagerede og kreative arrangører.


Kulturpasset – din billet til det hele

Det eneste, du behøver for at deltage i Kulturnatten, er et Kulturpas. Kulturpasset koster 125 kr. og giver dig og to børn under 12 år fri adgang til alle Kulturnattens arrangementer og desuden fri transport i Hovedstadsområdet. Læs mere om transport her.

Kulturpasset kan fra den 30. september købes digitalt her og hentes ned, så du har det og kan fremvise det på din telefon. Vil du hellere have et fysisk Kulturpas, kan det købes i alle 7-Eleven butikker i Hovedstadsområdet.


Programmet – din guide til Kulturnatten

Fra den 1. september kan du se hele programmet for Kulturnatten 2024 her. I programmet kan du sortere i både områder og kategorier, så du hurtigt kan få et overblik over de arrangementer, som matcher din foretrukne bydel og dine interesser, eller gå på opdagelse efter noget helt nyt.


Arrangementer med tilmelding

Tjek programmet for at se, om nogle af de arrangementer, du er interesseret i, kræver tilmelding på forhånd. Tilmelding kan tilgås direkte fra arrangementets side fra den
2. oktober kl. 12.00.


Ændringer

I programmet vil det også fremgå, hvis et af dine planlagte arrangementer bliver ændret eller aflyst. Det hører til sjældenhederne, men det kan ske, så det er altid en god idé at tjekke.


Min Kulturnat – gem dine favoritter

Du kan ‘like’ de arrangementer, du er særligt interesseret i, så bliver de automatisk tilføjet din personlige huskeliste ‘Min Kulturnat’, eller du kan vælge at få din liste tilsendt pr. e-mail. Funktionen kræver blot, at du accepterer alle cookies, når du går ind på hjemmesiden.


Oversigt på papir

Køber du Kulturpasset fysisk i 7-Eleven vil du få udleveret en trykt oversigt, hvor alle arrangører og deres placering fremgår, dog ikke med beskrivelse af arrangementernes indhold. Alle, der køber Kulturpasset online, vil modtage et link, hvor de kan downloade oversigten i pdf format.


Mad og drikke

Uden mad og drikke dur helten ikke – heldigvis er der mange muligheder for forplejning under Kulturnatten. Mange museer og kulturinstitutioner holder caféen åben, andre steder er der fællesspisning eller spændende smagsprøver, og der er også arrangører der inviterer til, at man må spise sin medbragte madpakke hos dem. Udforsk programmet for de mange muligheder; der kan søges direkte på kategorien ‘Køb et måltid’. Bemærk at der nogle steder skal bestilles bord, det vil fremgå af arrangementets side.


Den Lille Kulturnat finder sted den 14. marts 2025