Om os

Om Foreningen Kulturnatten

Foreningen Kulturnatten i København tilrettelægger og gennemfører Kulturnatten og Den Lille Kulturnat én gang om året. Den første Kulturnat fandt sted i 1993, og foreningen blev stiftet i 2004.

Foreningens overordnede formål er at sørge for, at Kulturnatten fortsat kan afholdes hvert år. Medlemmerne betaler ikke kontingent, og alle arbejder ulønnet på nær Kulturnattens sekretariat.

Med Kulturnatten er det målet at skabe byens største endagsbegivenhed, der en gang om året åbner byen og binder den sammen i en intens oplevelse af ekstraordinære kulturarrangementer. Det ønskes hermed at fremme den kulturelle nysgerrighed og glæde hos både børn og voksne og også gerne at tiltrække et nyt publikum, som ikke ellers benytter kulturtilbudene.

Foreningen Kulturnatten modtager hverken støtte fra stat eller kommune. Den eneste sponsor er DOT, der sponsorerer transport på selve Kulturnatten og Den Lille Kulturnat. Alle indtægter kommer fra salg af Kulturpas, og et eventuelt overskud kan udelukkende anvendes til gennemførelsen af kulturelle arrangementer under næste års Kulturnat i København og på Frederiksberg.

Foreningens bestyrelse

Ulla Didriksen
Forperson

Henriette Bachmann
Kulturhuset Islands Brygge

Sille Brethvad
Frederiksbergmuseerne

Peter Kristiansen
Kongernes Samling

Anders Eske Laurberg Hansen
Københavns Kulturkvarter

Jesper Møller
Københavns Museum

Sara Fredfeldt Stadager
Dansk Jødisk Museum

Ditte-Marie Lund
Rundetaarn – Suppleant

Daniel Smith Nielsen
SMK – Suppleant

Vedtægter for Foreningen Kulturnatten i København:
Klik her for download.